Wat zijn tepelkwastjes?

Wat zijn tepelkwastjes?

Tepelkwastjes worden gebruikt door Burlesque danseressen om de tepel te bedekken maar nog wel de rest van je borst zichtbaar te houden.

Hoe zijn tepelkwastjes ontstaan?

Tepelkwastjes zijn ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw in Amerika. Het was toen verboden om topless op te treden. Maar met deze tepelbedekking konden de burlesque danseressen toch optreden zonder de wet te breken.

Zijn er verschillende soorten tepelkwasten?

Er zijn tepelkwastjes met een kwastje die worden ook wel tassels genoemd, maar er bestaan ook tepel plakkers zonder kwastje. Die heten dan pasties. Beide zijn er in allerlei vormen en maten en in vele verschillende kleuren.

Voor wie zijn tepelkwastjes?

Tepelkwastjes worden vooral gedragen door vrouwelijke burlesque danseressen, maar ze worden ook gedragen door boylesque artiesten en drag queens. Natuurlijk zijn ze ook heel geschikt om thuis te dragen voor een privé showtjes 

Hoe bevestig je tepelkwastjes?

Tepelkwastjes bevestig je met huidlijm of huidtape. Bij deze tepelkwastjes sturen we een stukje huidtape mee zodat je ze direct kan proberen. Huidtape/body tape is te koop bij lingerie winkels. Fay gebruikt zelf Mastix om ze te bevestigen. Dat is extra sterk waardoor ze goed blijven zitten tijdens het optreden.

Is de maat belangrijk?

Jazeker! Alle borsten zijn anders. Voor de juiste maat meet je de diameter van je tepelhoven. Als je een tepelhoven tot 5 cm hebt zijn deze voor jou geschikt. Is jou tepelhoven groter, neem dat contact op voor een opmaat gemaakt paar. Je kan dan ook kiezen voor een andere kleur bijvoorbeeld matched bij jou huidskleur.